Ansigtssymetri…

Omend det lyder som et lyrisk løgspark, så er det faktisk en ret væsentlig detalje i portrætfotografi og fotografering i al almindelighed.

Vi har alle en side i spejlet, der bare frembringer lidt mere intern wow-effekt end det modsatte. Du kan være sikker på at de kendte kender deres. Men hvad med dig? Kan du spotte en model’s bedre side mens i small-talker omkring det forestående skud?

Tag nu ovenstående billede af den aldrende men smukke model (ja jeg er selvfed i dagens anledning 🙂
Det midterste motiv er ‘hovedingrediensen’ i de 2 sidemotiver. Som en anden Dr. Lecter har jeg splittet hovedet ad ned langs midten af ansigtet. Jeg har derefter kopieret halvdelene og spejlvendt dem, således at:

Det venstre motiv, er sammensat af 2 kopier af min venstre halvdel af ansigtet.

Det højre motiv er ditto, men af højre halvdel… sjovt nok

 

Som i kan se bliver det til nogle meget forskellige motiver selvom det er samme person. Nu hjælper det naturligvis også på det endelige resultat, at undertegnedes næse har samme krumning som et par tæer i Lars Lykke’s mokkasiner, efter en tur i bilagsmaskinen. Men jeg er sikker på at i kan se hvad jeg mener.

Så prøv det næste gang i skal på shoot. Læg mærke til modellens træk. Evt. spørg ind til om personen er klar over sin egen ‘bedste side’. Hvis personen ikke er klar over det, så kan i finde den sammen. Omvendt, så har du lige sparet en masse skud som modellen ville kassere…

Det var alt for mig!