Jeg kan lige så godt sige det med det samme. Jeg er en ‘sucker’ for skæve vinkler!!!

Mere ofte end Linse Kessler har haft hold i ryggen, har undertegnede fået tudet ørene fulde, på diverse foto fora, at mine billeder var skæve og at de skulle rettes op.

Men hvorfor? Hvorfor skal alle billeder resolut være i 100% vater?
Regler er til for at blive brudt. Og brydes, det skal de!
Tænk hvis vi alle sammen rendte rundt og skød de samme billeder ud fra de samme regler. Det ville jo være lige så forudsigeligt som et afsnit af ‘Tak for i aften – Øgendahl & Klan on tour’.

Set fra min kikkert, er der så meget mere dynamik i et billede der tilter end et billede der er i vater. Bevares, det er naturligvis ikke alle billeder der egner sig til det. Men jeg vil næsten vove at påstå, at det er de fleste.

Det er naturligvis op til beskueren af billedet at have/danne sig egen mening.  Eneste regel er dog at man skal kunne se at den skæve vinkel er ‘søgt’ af fotografen. Det er ikke det samme som hvis fotografen var lidt bagstiv den dag og hældningen er minimal. Mit billede af Svanemølle Værket i denne tråd er faktisk lige på grænsen til hvad jeg vil mene er en søgt hældning.

Men prøv det selv, næste gang du er ude og skyde. Du vil, forhåbentlig, også opleve at du kan have mere i søgeren, og det vil i nogle tilfælde være nemmere for dig at ramme indgangsvinklerene (lead in lines) i dit motiv.

Hvis du har svært ved at vænne dig til tanken, så snup en snaps med på vejen. Så tilter det helt automatisk.